Dr. Nótári Márta lett Az év kutatója a Kecskeméti Főiskolán - 2014

A projekt keretében meghirdetett "Az év kutatója a Kecskeméti Főiskolán - 2014" című pályázatra hat pályázat érkezett, amelyben a pályázók bemutatták tudományos kutatási és publikációs tevékenységüket, eredményeiket.  A Kecskeméti Főiskola Tudományos Tanácsa a megadott pontrendszer segítségével értékelte a beérkezett pályázatokat és szavazott a cím odaítéléséről. A tanács az érintett kutató tartózkodásával 4 szavazattal egyhangúlag dr. Nótári Márta főiskolai tanárt, a Kertészeti Főiskolai Kar tanszékvezetőjét javasolta a kitüntető címre. 

További pályázók:

Lipócziné dr. Csabai Sarolta
Dr. Nagy Péter
Dr. Pásztor Attila
Dr. Tóth Ákos
Vojnich Viktor József  

A projektmenedzsment gratulál Nótári Mártának a cím elnyeréséhez, és valamennyi pályázónak további sikereket kíván kutatói pályafutásában! 

DR. NÓTÁRI MÁRTA

Dr. Nótári Márta 1980-ban végzett a Kertészeti Egyetem Kertészeti Főiskolai karán, majd Budapesten és Gödöllőn mélyítette el tudását.  Tartósítóipari mérnök, élelmiszer-ipari mérnöktanár, oktatásvezető szakmérnök, élelmiszerbiztonsági szakmérnök és szőlész-borász szakmérnök végzettségekkel is rendelkezik.  2008-ban  szerzett Ph.D  fokozatot „A kertészeti- és élelmiszer-ipari hungarikum termékek primer vizsgálata” témában.  Fő kutatási területei a marketing, a hungarikumok kérdése és a fogyasztói magatartás vizsgálata.  Ezekben a témákban elismert hazai tudományos műhelyekben is részt vesz.  A  „Hungarikumok ökonómiai és marketing kutatása” tudományos műhelyben a Corvinus Egyetem és a Kaposvári Egyetem kutatóival, a Dél-alföldi Régió vidékfejlesztésének témájában pedig az MTA Regionális Kutatások Központjával dolgozik együtt. Pályafutása során 2 könyv, 2 jegyzet, 57 idegen nyelvű folyóiratcikk, 23 db magyar nyelvű folyóiratcikk, 69 konferenciakötetben megjelent idegen nyelvű cikk és 40 db konferenciakötetben megjelent magyar nyelvű cikk fűződik nevéhez. Tudományos eredményeire 88 esetben hivatkoztak.   A címmel elismert két évben, 2013-ban és 2014-ben 4 külföldi konferencia kiadványában jelent meg általa is jegyzett  idegen nyelvű cikk,  két idegen nyelvű cikke hazai nemzetközi konferenciák kiadványában, míg 11 magyar nyelvű cikke  hazai nemzetközi  konferenciák kiadványában jelent meg.  Az elmúlt két évben 17 társszerzőkkel közösen jegyzett nem IF folyóiratcikke jelent meg idegen nyelven.  
Rendezvénynaptár

Sorozatok

Kedvezményezett

Kecskeméti Főiskola
6000 Kecskemét; Izsáki út 10.
Tel: 76/501-960

Közreműködő szervezet

Emberi Erőforrások Minisztériuma Közreműködő Szervezeti Feladatokat Ellátó Főosztályok Titkársága

Cím: 1134 BUDAPEST, Váci út 45.

Linkek